Bullet 2017 Max Qs Rood Reflecterend 97 Mens Air Zilver 3m Nike Og 0wBzSRq

Gisteravond gingen we aan tafel met niemand minder dan Gerdi Verbeet. Hoewel het onderwerp serieus was, werd het een geanimeerde en vooral ook genoeglijke avond.

Tennisschoenen Barricade Novak Pro Adidas Whiteblue Heren wqBpTT

75 jaar vrijheid… Over herdenken en vieren. Zoals vaak gaan nare en goede dingen hand in hand, de duisternis en het licht. We vieren de vrijheid, omdat we slachtoffers van onvrijheid, de Tweede Wereldoorlog, te herdenken hebben.

Gerdi, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, nam ons mee naar het ontstaan van de Nationale herdenking. Ze vertelde hoe de overheid direct na de oorlog vooral bezig was met de wederopbouw en er alleen particuliere herdenkingen waren. Jan Drop, een verzetsman uit Den Haag die zijn familie verloor in de oorlog, nam vervolgens het initiatief om de slachtoffers nationaal te herdenken. Hij noemde dat initiatief: Commissie Nationale Herdenking 1940 – 1945. De Nationale herdenking vond tot 1988 plaats op de Waalsdorpervlakte en sinds 1988 op de Dam.

Gerdi vertelt over hoe het Comité ermee omgaat dat de inhoud van de Nationale Herdenking onderhevig is aan debat en in ontwikkeling is, en hoe zij er voor pleiten om ook de nieuwe Nederlanders te betrekken bij de herdenking. De voortschrijding van de tijd maakt dat er steeds minder getuigen, overlevers, zijn. Onverdraagzaamheid is echter van alle tijden. Juist daarom is het belangrijk de verbinding te zoeken met huidige generaties, opdat het bewustzijn over onze vrijheid levendig blijft.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat zich onder de aanwezigen een oud-collega uit de Tweede Kamer, en zelfs een oud-klasgenoot van de lagere school van Gerdi bevinden. Dit geeft een mooi persoonlijk tintje aan deze avond. En hoewel we met vijftig leden en introducés waren, was de sfeer verrassend intiem.

Air Force kinderschoen 1 Za Nike
kinderschoen Za Nike Force 1 Air
kinderschoen Nike 1 Force Za Air

Recent Comments

  kinderschoen Force Za 1 Air Nike

  Contact

  De Amstel Club
  Prof. Tulpplein 1
  kinderschoen Nike Force Za Air 1 1018 GX Amsterdam
  T +31 (0)20 – 520 31 49
  E [email protected]
  I www.amstelclub.nl

  Adidas sportschoenen blauw lichtgewicht Dames 2 Flex roze Hockey rP0AqrH1
  error: Content is protected !!