Nike 5654 Air Vrouwen Sneakers Pinterest Dames 8 Jordan Schoenen ttwFpq8A

Gisteravond gingen we aan tafel met niemand minder dan Gerdi Verbeet. Hoewel het onderwerp serieus was, werd het een geanimeerde en vooral ook genoeglijke avond.

de Kegel jaren uit andere Kegler Kegelschuh of Adidas zeldzaamheid Een 80 8ZwXCq7xS

75 jaar vrijheid… Over herdenken en vieren. Zoals vaak gaan nare en goede dingen hand in hand, de duisternis en het licht. We vieren de vrijheid, omdat we slachtoffers van onvrijheid, de Tweede Wereldoorlog, te herdenken hebben.

Gerdi, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, nam ons mee naar het ontstaan van de Nationale herdenking. Ze vertelde hoe de overheid direct na de oorlog vooral bezig was met de wederopbouw en er alleen particuliere herdenkingen waren. Jan Drop, een verzetsman uit Den Haag die zijn familie verloor in de oorlog, nam vervolgens het initiatief om de slachtoffers nationaal te herdenken. Hij noemde dat initiatief: Commissie Nationale Herdenking 1940 – 1945. De Nationale herdenking vond tot 1988 plaats op de Waalsdorpervlakte en sinds 1988 op de Dam.

Gerdi vertelt over hoe het Comité ermee omgaat dat de inhoud van de Nationale Herdenking onderhevig is aan debat en in ontwikkeling is, en hoe zij er voor pleiten om ook de nieuwe Nederlanders te betrekken bij de herdenking. De voortschrijding van de tijd maakt dat er steeds minder getuigen, overlevers, zijn. Onverdraagzaamheid is echter van alle tijden. Juist daarom is het belangrijk de verbinding te zoeken met huidige generaties, opdat het bewustzijn over onze vrijheid levendig blijft.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat zich onder de aanwezigen een oud-collega uit de Tweede Kamer, en zelfs een oud-klasgenoot van de lagere school van Gerdi bevinden. Dit geeft een mooi persoonlijk tintje aan deze avond. En hoewel we met vijftig leden en introducés waren, was de sfeer verrassend intiem.

2 hardloopschoenen Mintgroen Response Boost Adidas blauw
2 Boost blauw Response hardloopschoenen Adidas Mintgroen
blauw Boost Mintgroen Response Adidas hardloopschoenen 2

Recent Comments

  Adidas Boost 2 Response hardloopschoenen blauw Mintgroen

  Contact

  De Amstel Club
  Prof. Tulpplein 1
  Response Mintgroen Boost blauw hardloopschoenen Adidas 2 1018 GX Amsterdam
  T +31 (0)20 – 520 31 49
  E [email protected]
  I www.amstelclub.nl

  Gtx Fast R Laarzen Adidas Blauw Deporvillage Zwart Oranje Mid Terrex twXEEv
  error: Content is protected !!